пʼятниця, 04 грудня 2015 17:57

Дума остаточно вирішила відібрати в російських пенсіонерів $5 млрд

Дума остаточно вирішила відібрати в російських пенсіонерів $5 млрд
Фото: ruinformer.com

Державна Дума РФ заморозила накопичувальну частину пенсій росіян у 2016 році.

Відповідний урядовий законопроект російські депутати підтримали у третьому, остаточному читанні, повідомляють "РІА Новини".

"Накопичення громадян дозволять збільшити дохідну частину російського бюджету на 342,2 млрд руб. (5,05 млрд дол.). Таким чином, наступного року індивідуальна частина тарифу страхового внеску в розмірі шести відсотків від зарплати кожного громадянина РФ буде повністю спрямовуватися на фінансування страхової пенсії", - йдеться у повідомленні.

Ці кошти можуть піти на реалізацію окремих рішень президента та уряду Росії, однак на що саме їх спрямують - уряд вирішить за підсумками виконання бюджету.

Як зазначається, закон прийняли в рамках затвердження федерального бюджету на 2016 рік.

Доходи затверджені на рівні в 13,74 трлн руб., витрати — 16,10 трлн руб., дефіцит — 2,36 трлн (3% ВВП). Бюджет розрахований, виходячи з інфляції в 6,4% (у грудні 2016 року).

Мораторій на формування накопичувальної частини пенсій діяв в Росії у 2014 і 2015 роках. Однак навесні цього року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив про рішення зберегти накопичувальну пенсію і не продовжувати заморозку, але через проблему з наповненням бюджету рішення переглянули.

Зараз ви читаєте новину «Дума остаточно вирішила відібрати в російських пенсіонерів $5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі