вівторок, 13 грудня 2011 15:40

Друга можна купити за 120 грн на годину

 

Шестеро киян - двоє чоловіків і четверо жінок - пропонують стати другом за гроші. Зареєструвалися на сайті Rent a friend.com - "Винайми друга"

32-річний Віктор написав у анкеті, що може разом малювати, політати на повітряній кулі, послухати музику, заспівати в караоке, повчитися гарним манерам, ліпленню, готувати їжу. Згоден разом фотографуватися, подорожувати, дегустувати вина, займатися різними видами спорту, йогою, бойовими мистецтвами, танцями, дивитися фільми, вечеряти, плавати.. Сходить за компанію у кав'ярню, до знайомих, в книжкові магазини, на боулінг, риболовлю та гольф, у зоопарк, музеї, парки розваг, церкви, в ліс, на пікніки, за покупками, на пляж. Покатається на велосипеді, вигуляє домашню тварину, пограє в комп'ютерні ігри. Складе компанію на бізнес-заході, вечірці, в казино, клубі та барі. Погоджується вислухати, може бути другом по телефону, листуванню в інтернеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянка знайшла чоловіка через радіо

Кореспондент журналу "Країна" замовила компанію до Києво-Печерської лаври.

- Щойно зрозумів, як ви мене знайшли, - каже Віктор. - Рік тому зареєструвався на тому сайті, ви - перша, хто зателефонував. Скільки хочу за це? Коли реєструвався, напевно мав поняття. Зараз подумаю.

Через 15 хв. передзвонює, називає ціну - 120 грн.

Наступного дня Віктор приходить рівно о 12.00, як домовлялися. У капелюсі, білій сорочці, чорному плащі. Попереджає: гулятимемо 2 години, бо потім має справи. До Лаври йдемо пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компаньйонів для оренди квартири підшуковують через інтернет

Біля центральних воріт Лаври Віктор каже, що знає, як зайти безкоштовно.

- Я ваш фотоапарат заховав у кишеню при вході, щоб ми не були схожі на туристів, - пояснює. - Треба казати, що в художню академію йдеш, тоді без грошей пропустять.

Зізнається, що після мого дзвінка готувався - читав у інтернеті історію Лаври.

- Спочатку страшенно перелякався. Думав, якась тітка, раптом не виправдаю довіри. Потім спало на думку, що віруюча і просто не знає, де Лавра. Згодом поставив себе на ваше місце й вирішив, що компанію складу, я балакучий.

Ігор КОРНІЄНКО, 50 років, голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини, розповідає, чому поменшало друзів у сучасних українців: "Сьогодні на дружбу людина виділяє 33 відсотки свого часу, за результатами досліджень. Раніше було 45-47. Якщо до друга треба добиратися понад годину, тоді ми з ним бачимось не частіше, ніж раз на місяць. Тобто, на дружбу не вистачає часу.

Бо люди багато працюють, емоційно виснажуються. А дружба теж потребує емоцій. Якщо в мене й свого негативу багато, то навіщо мені ще й твої погані почуття? З'являється самотність. Людина ховається у свій панцир і їй там добре. Щоб із кимось дружити, треба з тих рамок вийти. А це болісний процес. Легше завести вдома рибку чи кота".

Прочитати повний текст статті про друга напрокат можна у журналі "Країна" №95.

Зараз ви читаєте новину «Друга можна купити за 120 грн на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі