четвер, 30 квітня 2020 17:50

Дороги в кредит: "Укравтодор" узяв гроші на будівництво

Дороги в кредит: "Укравтодор" узяв гроші на будівництво
"Укравтодор" оформив крупний кредит на будівництво доріг. Фото: pixabay.com

"Укравтодор", який раніше створив інтерактивну карту доріг України, підписав з державним Укрексімбанком угоду про фінансування оновлення доріг. Перший транш складе 5,78 млрд грн, а загальна сума фінансування - 19,3 млрд грн. Про це повідомила пресслужба президента Володимира Зеленського, який був присутній під час підписання угоди.

"Незважаючи на карантинні заходи в нашій країні, найголовніше – що держава працює і разом з банківською сферою і будівельними компаніями будує кілометри доріг і "зшиває" нашу країну! Як я вже говорив, дороги, мости – це пріоритет", - зазначив Зеленський після підписання угоди.

Відзначається, що завдяки зниженню облікової ставки НБУ процентна ставка по кредиту складе 10,5% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити без підтверджених доходів: в уряді знайшли, як підтримати підприємців

"З підписанням угоди Укравтодор отримає перший транш у сумі 5,782 млрд грн за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче за передбачені Кабміном", – зазначив голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

Зеленський також підкреслив, що програма "велике будівництво" - це імідж України як країни з сучасними і якісними дорогами, якою можна подорожувати. Також, за словами Зеленського, ця програма сприяє створенню нових робочих місць.

Кабінет міністрів взявся за впровадження програми "Велике будівництво". Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної онлайн-наради. Реалізація програми стане однією зі складових поновлення економічної активності у рамках виходу з карантину.

Зараз ви читаєте новину «Дороги в кредит: "Укравтодор" узяв гроші на будівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі