пʼятниця, 27 липня 2012 09:36

Долар торгується біля мінімуму за 2 тижні в парі з євро

Долар торгується біля мінімуму за 2 тижні в парі з євро
Євро до 8:17 27 липня піднявся до $1,2287. Фото: grafamania.net

Пара євро-долар під час ранкових торгів у п'ятницю торгується біля підсумкових котирування попередньої сесії, при цьому американська нацвалюта перебуває всього в 0,3% від зафіксованого напередодні двотижневого мінімуму.

Як повідомляє агентство Bloomberg, тиск на долар чинять очікування статданих про динаміку ВВП США в минулому кварталі, темпи зростання якого, за прогнозами експертів, помітно знизилися, а підтримку євро все ще надає зроблена в четвер заяву глави Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драги про готовність зробити все необхідне для збереження єдиної європейської валюти і цілісності єврозони.

Євро до 8:17 27 липня піднявся до $1,2287 порівняно з $1,2283 за підсумками торгів в четвер, коли долар опускався до позначки в $1,2330 - мінімуму з 10 липня.

З початку тижня курс долара до євро ослаб на 1,1%.

Курс долара до японської ієни трохи виріс - до 78,234 ієни проти 78,206 в четвер. За тиждень долар подешевшав до ієни на 0,3%.

У парі з ієною єдина європейська валюта підвищилася до 96,123 з 96,056.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк ще раз нагадав: заощадження краще тримати в гривні

ВВП США в другому кварталі 2012 року виріс на 1,4% в річному вираженні, прогнозують аналітики, опитані Bloomberg. Таким чином, темпи зростання американської економіки сповільнилися в порівнянні з приростом ВВП на 1,9% у першому кварталі.

Міністерство торгівлі США опублікує попередні дані про обсяг ВВП і зміні індексу PCE Core у другому кварталі в п'ятницю в 15:30.

"У рамках свого мандата ЄЦБ готовий зробити все, що потрібно, щоб зберегти євро. І повірте мені, цього буде достатньо, - заявив Драгі британським інвесторам на конференції в четвер. - Євро непорушний".

Голова ЦБ єврозони підкреслив при цьому, що економіка валютного блоку набагато сильніша, ніж прийнято вважати.

Зараз ви читаєте новину «Долар торгується біля мінімуму за 2 тижні в парі з євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі