пʼятниця, 09 вересня 2011 09:35

Долар подешевшав відносно євро, інвестори надають перевагу ризику

Долар подешевшав відносно євро, інвестори надають перевагу ризику

Долар дешевшає відносно євро в п'ятницю на тлі зниження попиту на активи "тихої гавані" після виступу президента США Барака Обами, який запропонував Конгресу пакет заходів зі створення робочих місць, що був оцінений інвесторами більш ніж в $ 440 млрд.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Ми бачимо, що план Обами сприятливо сприйнятий ринком, апетит до ризику виріс, що спровокувало продаж доларів і ієн. Очікування прийняття нових заходів зі стимулювання американської економіки дуже високі", - зазначив президент Gaitame.com Research Institute Ltd. в Токіо Дайсаку Уено.

Курс долара до євро опустився під час торгів до $ 1,3899 порівняно з $ 1,3882 на закриття ринку в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос попередив: Наступна криза буде ще сильнішою

Запропонований Обамою пакет заходів, названий American Jobs Act, має, зокрема, знизити в 2012 році податки на зарплату для працюючих американців і для малого бізнесу. Йдеться про продовження пільги зі сплати податків до соціальних фондів, що оцінюють у $ 240 млрд.

З метою створення робочих місць передбачають збільшення витрат на будівництво об'єктів транспортної інфраструктури країни, модернізацію шкіл. Тут витрати становитимуть близько $ 140 млрд.

"Я думаю, ц цьомц разі Барак Обама щиро намагається знайти способи для створення нових робочих місць в США. Якщо казати про США, ми не віримо у можливість повторної рецесії", - сказав Роберт Сінх з Royal Bank of Scotland Plc.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансова криза вже близько - експерт, який передбачив рецесію 2008-го

Вартість ієни відносно євро знизилася до 107,67 ієни з 107,59 ієни напередодні. Міністр фінансів Японії Юн Азума заявив, що має намір довести до відома своїх колег по G7 про те, що Японія готова вживати серйозних заходів для стримування зміцнення ієни.

Пара долар / ієна торгується в п'ятницю на рівні 77,47 ієни в порівнянні з 77,51 ієни 8 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Долар подешевшав відносно євро, інвестори надають перевагу ризику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі