середа, 07 вересня 2011 09:54

Долар подешевшав до євро, у інвесторів з'явився апетит до ризику

Долар подешевшав до євро, у інвесторів з'явився апетит до ризику

Курс долара США знижується в середу відносно євро та ієни.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Підйом азіатського фондового ринку трохи послабив інтерес до долара, як активу "тихої гавані" після підйому вартості американської валюти до євро протягом попередніх шести сесій.

"Долар зазвичай дешевшає, коли апетит до ризику зростає, оскільки це валюта, бажана інвесторами у період відходу від ризиків", - зазначив головний валютний стратег Credit Suisse Group AG у Токіо Коджі Фукайя.

Курс долара США до євро опустився під час торгів до $ 1,4050 з $ 1,3998 на закритті ринку у вівторок.

"Інвестори сумніваються в довгострокових перспективах економіки США і вважають за краще скоротити доларові активи. США доведеться проводити додаткове стимулювання, щоб підтримати економіку, а це призведе до зниження курсу долара", - зазначив аналітик SMBC Nikko Securities у Токіо Макото Ноджі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро проживе ще щонайменше п'ять років - голова Світового банку

Вартість американської валюти щодо ієни опустилася до 77,244 ієни в порівнянні з 77,6 ієни напередодні.

Банк Японії за підсумками засідання в середу залишив без змін курс монетарної політики: базова процентна ставка збережена в інтервалі 0-0,1%, незмінним залишився і обсяг програм з кредитування та купівлі активів.

Тенденція до відновлення японської економіки після березневих стихійних лих зберігається, зазначив Банк Японії. У заяві ЦБ також наголошено, що ситуація в Європі вимагає уваги.

Курс ієни до євро виріс під час торгів до 108,53 ієни в порівнянні з 108,71 ієни у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «Долар подешевшав до євро, у інвесторів з'явився апетит до ризику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі