середа, 18 вересня 2019 13:58

Долар, мінімалка та ціни: чого чекати українцям наступного року

Долар, мінімалка та ціни: чого чекати українцям наступного року
У проект держбюджету-2020 заклали курс 28,2 грн/дол. Фото: РБК Україна

Наступного року долар коливатиметься у межах 26-27 грн. Водночас у проект держбюджету-2020 заклали курс 28,2 грн/дол.

"На динаміку курсу традиційно впливатиме, як Україна пройде пікові виплати за держборгом. Також динаміка цін на світових ринках. Сьогодні курс стабільний через високі ціни на зерно та сталь, які продає Україна. Останні залежать від світової геополітичної обстановки, і можуть вирости на 10-20%. Це незначно послабить курс гривні", - говорить аналітик Андрій Мокряк, пише ubr.ua.

З 1 січня 2020-го прогнозують зростання мінімальної зарплати на 550 грн - до 4723 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подорожчає восени

"Збільшення мінімалки призведе до реального зростання доходів не більше, ніж на 10%. Це трохи вище рівня інфляції. Водночас значна частина зарплат залишиться в тіні", - пояснює аналітик.

Він додає, що ціни на автомобілі залишаться стабільними, адже залежать від курсу валют. Водночас через зростання акцизів цигарки подорожчають на 18-23%. Змін акцизів на алкоголь поки не прогнозують.

Середня зарплата в Україні склала 10 971 грн. Найбільші отримують працівники в Києві - 16 249 грн. Найменше платять на Херсонщині - у середньому 8547 грн.

Зараз ви читаєте новину «Долар, мінімалка та ціни: чого чекати українцям наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі