четвер, 02 квітня 2020 14:07

Додаток "Дія" спростить життя ФОПів

Додаток "Дія" спростить життя ФОПів
У додатку запустять комплекс електронних послуг для ФОПів. Фото:i.ytimg.com

Для фізичних осіб - підприємців на порталі "Дія" Міністерство цифрової трансформації України планує запустити комплекс електронних послуг.

Вони будуть зручними для фізичних осіб - підприємців: відкриття, внесення змін та закриття, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на сторінці у Facebook.

"Це будуть дуже зручні та прості сервіси для громадян, мінімум кліків та часу - так, як ми мріємо зробити для всіх послуг", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаток "Дія" скачали понад 1,7 мільйона разів

За його словами, законопроєкт про осучаснення книги обліку доходів та податків, яку потрібно купувати та особисто реєструвати в органах Державної податкової інспекції, вже готовий до другого читання в парламенті.

Дозволили ФОПам не купувати та не реєструвати книги обліку доходів та податків, бо це вкрай незручно та майже недоступно в нинішніх умовах.

На час карантину фізичні особи - підприємці можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо її ведення мало розпочатися після встановлення карантину.

В Україні в тестовому режимі запустили онлайн-платформу для підприємців "Дія:Бізнес". Проєкт створили за рахунок підтримки приватного бізнесу. Державних коштів на нього не витрачали, пояснили в Міністерстві цифрової трансформації.

Зараз ви читаєте новину «Додаток "Дія" спростить життя ФОПів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі