четвер, 18 липня 2013 09:18

"Дірку" в бюджеті "Нафтогазу" латали зменшенням закупівель газу - джерело

"Дірку" в бюджеті "Нафтогазу" латали зменшенням закупівель газу - джерело
Головною причиною виникнення касового розриву "Нафтогазу" є збиток, що виникає через продаж газу теплокомуненерго. Фото: lenta-ua.net

Скорочення закупівель газу для закачування в підземні сховища газу (ПСГ) і пролонгування кредитів, узятих Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" дозволили знизити касовий розрив держхолдингу.

Про це з посиланням на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пише "Комерсант-Україна" у публікації "Все идет по финплану".

За словами співрозмовника видання, головною причиною виникнення касового розриву "Нафтогазу" є збиток, що виникає через продаж газу теплокомуненерго.

"Різниця в цінах, за якою купує газ монополія і за якою вона продає його теплокомуненерго, становить 24,7 мільярда гривень. З них 6 мільярдів гривень компанія перекриває самостійно, а інше буде покрито в майбутньому за рахунок збільшення статутного фонду компанії або залучених кредитів" , - сказав джерело.

Нагадаємо, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що фінансовий план "Нафтогазу" на 2013 рік затверджений Кабінетом міністрів з дефіцитом 18 млрд грн.

Глава відомства зазначив, що "Нафтогаз" за підсумками 2013 може вийти на прибуток, якщо враховувати виконання компанією всіх показників.

Зараз ви читаєте новину «"Дірку" в бюджеті "Нафтогазу" латали зменшенням закупівель газу - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі