середа, 23 жовтня 2013 00:15

Девальвація гривні вже триває щонайменше півтора року - Розенко

Девальвація гривні вже триває щонайменше півтора року - Розенко
Павло Розенко Фото: glavcom.ua

Девальвація гривні в Україні вже триває щонайменше півтора року. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив "ударівець" Павло Розенко, коментуючи слова Арсенія Яценюка про те, що золотовалютні резерви Національного банку зменшилися на 17 мільярдів доларів протягом останніх кількох місяців.

"17 мільярдів - це за більший період. Я думаю, що за останні три роки склалася така ситуація. От якраз зменшення резервів Національного банку України, яке відбувається щомісяця (щомісяця НБУ витрачає 1-1,5 млрд доларів золотовалютних резервів), це якраз яскравим свідченням є того, що насправді девальвація вже триває досить довгий час. І сьогодні нинішній курс гривні не відповідає реаліям нинішнього життя", - сказав він.

За його словами, НБУ робить ілюзію стабільності гривні.

"Насправді для всіх зрозуміло, що витрачання золотовалютного резерву є свідченням поступової девальвації гривні, яка почалася не сьогодні, а триває щонайменше півтора року", - додав Розенко.

Нагадаємо, сьогодні голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк із парламентської трибуни заявив, що ситуація в українській економіці катастрофічна і драматична.

Зараз ви читаєте новину «Девальвація гривні вже триває щонайменше півтора року - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі