вівторок, 15 жовтня 2013 09:21

Світова економіка досі потерпає від кризи - ООН

Світова економіка досі потерпає від кризи - ООН
Світова економіка не може повернутися на шлях стабільного і сталого розвитку. Фото: webpark.ru

З часу фінансової кризи 2008 року минуло п'ять років, проте світова економіка все ще має серйозні труднощі.

Про це сказано у звіті учасників конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД).

"Світова економіка досі не може повернутися на шлях стабільного і сталого розвитку", - зазначено в документі.

За прогнозом ЮНКТАД, темп зростання економіки цього року не зміниться у порівнянні з 2012 роком, і становитиме 2,2%. Найгірше поведуть себе розвинені країни, де зростання ВВП не перевищить 1%. У країнах, що розвиваються, зростання складе від 5 до 3%.

Як зазначають автори звіту, країни, що розвиваються, не зможуть повернутися до докризової стратегії економічного розвитку із-за змін у попиті на експортовані ними товари та фінансування.

Крім того, багато держав не поспішають проводити банківську реформу, хоча ситуація у фінансовому секторі залишається вкрай напруженою.

Загальний ВВП країн, що входять в Організацію економічного співпрацю та розвитку (ОЕСР), в II кварталі поточного року виріс на 0,5% з підйому на 0,3%, зафіксованого в I кварталі 2013 року. У річному обчисленні економічне зростання країн ОЕСР склав 0,9% в порівнянні з попереднім показником в 0,6%.

Зараз ви читаєте новину «Світова економіка досі потерпає від кризи - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі