середа, 05 вересня 2012 20:30

Держстат обраховує інфляцію абсолютно точно - банкір

Держстат обраховує інфляцію абсолютно точно - банкір
Мар'ян Заблоцький: інфляція є різною для кожного громадянина України. Фото: flifi.org.ua

Заяви про те, що Державна служба статистики опубліковує невірні дані про інфляцію в Україні є не відповідають, дійсності.

Таку думку висловив начальник відділу економічних досліджень "Ерсте Банк" Мар'ян Заблоцький у ефірі "Ера-FM".

"Це абсолютно неправда. У цьому можна переконатися, якщо взяти калькулятор, ручку та піти в магазин. На жаль те, що у нас все стає гіршим, що скоро дефолт - це один із поширених в Україні міфів. Казати, що офіційна інфляція не відповідає дійсності - це одна із форм протесту проти уряду. Але я вам гарантую як фахівець, що Держстат дуже коректно рахує інфляцію, вона цілком відображає дійсність", - сказав він.

За його словами, інфляція є різною для кожного громадянина України.

"Ніхто не має однаковий набір у споживчому кошику. Коли у нас в три рази виросли ціни на гречку, то на когось це вплинуло, а на когось ні ... В Україні продають десятки тисяч товарів, а людей 45 мільйонів - жоден з нас не є репрезентативним прикладом для всієї України. Якщо у нас, наприклад, офіційно показується дефляція, то це означає, що, можливо, для якоїсь частини населення інфляція становила 5-10%, а для якоїсь частини населення була дефляція 5-10%. Отже, цей середній показник обраховується цілком коректно", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, за даними Держстату, дефляція в Україні в липні 2012 року зафіксована на рівні 0,2%.

Зараз ви читаєте новину «Держстат обраховує інфляцію абсолютно точно - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі