вівторок, 05 квітня 2011 09:43

Спецтема: Війна у Лівії

Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти

Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти

Ціни на нафту WTI під час ранкових торгів у вівторок знижуються на чутках про те, що оточення Муаммара Каддафі готує його відсторонення від влади, а також на очікуваннях зростання запасів вуглеводнів у США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:43 за київським часом становила $ 108,09 за барель, що на $ 0,38 (0,35%) нижче рівня 4 квітня.

За підсумками торгів у понеділок ціна цього контракту піднялася на $ 0,53 (0,49%) - до $ 108,47 за барель - максимального рівня з 22 вересня 2008 року.

За повідомленням газети The New York Times, два сини Каддафі шукають можливості його відсторонення від влади з тим, щоб забезпечити мирний перехід влади.

Крім того, аналітики вважають, що міністерство енергетики США в офіційному звіті, який, як очікується, буде опубліковано в середу, повідомить про зростання запасів нафти і дистилятів у країні минулого тижня.

"Якщо ситуація (у Лівії. - ред.) вирішиться мирно, закладена в ціну премія за ризик зникне. Пропозиція дистилятів все ще дуже великий, ми оцінюємо надлишок в 30% відносно середнього рівня за останні роки", - зазначив економіст National Australia Bank Бен Уестмор.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на травень на лондонській біржі ICE Futures до 7:42 за київським часом опустилося на $ 0,28 (0,23%) - до $ 120,78 за барель. У понеділок цей контракт подорожчав на $ 2,36 (1,99%) - до $ 121,06 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі