вівторок, 29 березня 2011 17:01

Україна запровадить мито на імпорт нафтопродуктів?

Україна запровадить мито на імпорт нафтопродуктів?

Імпорт в Україну окремих нафтопродуктів в 2007-2010 роках здійснювався в таких обсягах і на таких умовах, які могли завдати шкоди національному товаровиробнику і загрожують енергетичній безпеці країни.

Такі попередні підсумки спеціального розслідування, повідомило інформоване джерело в уряді.

"Результати розслідування свідчать про необхідність застосування мит для підвищення енергетичної безпеки країни", - сказав він.

Джерело зазначило, що виникнення такої ситуації значною мірою сприяла відсутність протекціоністських заходів з боку держави щодо захисту внутрішнього ринку та вітчизняних виробників нафтопродуктів.

При збереженні існуючих тенденцій до кінця року Україна через залежність від імпорту може повністю втратити можливість вчасного і дієвого реагування на зміну цін на внутрішньому ринку бензину та дизпалива, додало джерело.

За його словами, вже найближчим часом уряд і основні українські виробники нафтопродуктів підпишуть меморандум, що буде сприяти стабілізації ситуації на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Україна запровадить мито на імпорт нафтопродуктів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі