понеділок, 19 листопада 2018 11:20

Чому потрібно стягувати податки з грошей заробітчан

Чому потрібно стягувати податки з грошей заробітчан
Гроші від заробітчан потрібно вважати доходами фізосіб. Тому потрібно нараховувати на них податки. Фото: Погляд

В Україні можуть ввести обов'язкові декларації для заробітчан. Щорічно трудові мігранти пересилають додому близько $6,5 млрд.

"Люди, які працюють в Україні, сплачують прибутковий податок, єдиний соціальний внесок. Як правило, вони не можуть претендувати на субсидії. Адже працюють по-"білому", утримують і себе, і бюджетників, і пенсіонерів. Заробітчани пересилають кошти до конкретних домогосподарств", - заявив міністр соцполітики Андрій Рева, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виїжджають не тільки за грішми" - психолог пояснила, чому українці їдуть на заробітки

Гроші від заробітчан потрібно вважати доходами фізосіб. Нараховувати на них податки.

"Це доходи, адже їх використовують на власне споживання. На 1 червня 2018-го ці кошти у деклараціях наших субсидіантів не значаться. Гроші з-за кордону необхідно декларувати, щоб правильно розрахувати розмір субсидії. Це робимо не для того, щоб обкласти ці доходи податком. Інакше заробітчани мають подвійну перевагу над звичайними громадянами", - пояснив міністр.

2019-го знизиться інтенсивність трудової міграції з України в Польщу. Основна причина — перспективи уповільнення економічного зростання в Польщі до 3,5% 2019-го та 2,8% у середньостроковій перспективі. Є загроза зниження темпів створення нових робочих місць і росту зайнятості, йдеться в інфляційному звіті Нацбанку за жовтень.

Зараз ви читаєте новину «Чому потрібно стягувати податки з грошей заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі