середа, 16 січня 2019 21:10

Чому подорожчали мандарини

Чому подорожчали мандарини
Сьогодні у магазинах мандарини у середньому коштують 36-42 грн/кг. У грудні ціни були нижчі - 25-38 грн/кг. Фото: podrobnosti.ua

У грудні 2018-го Україна переважно постачала мандарини з Туреччини. Зараз почали більше завозити з Італії, Іспанії, Греції. Вони коштують дорожче. Тому ціна в магазинах зросла, розповіла Gazeta.ua експерт плодоовочевого ринку Тетяна ­Гетьман.

Головний сезон мандаринів - грудень, минув. У січні-лютому переважно продають апельсини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який побив історичний рекорд експорту

Сьогодні у магазинах мандарини у середньому коштують 36-42 грн/кг. У грудні ціни були нижчі - 25-38 грн/кг.

"Вартість залежить від якості та сорту мандарин. Так, напередодні Нового року у мережах продавали мандарини від 25 до 89 гривень за кілограм. Найдешевше коштували фрукти з Грузії чи Туреччини. Найдорожче продавали іспанські мандарини", - каже експерт.

За останні 5 років в Україні відбулося зниження поставок мандаринів із Туреччини на 18%, свідчать дані Держстату. Грузинських стали завозити у 1,5 рази менше. Поставки цитрусових із Італії та Греції зросли у 1,5 і 2 рази відповідно. Загалом за рік Україна закуповує близько 135-145 тис. т мандаринів.

Зараз ви читаєте новину «Чому подорожчали мандарини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі