понеділок, 01 червня 2020 12:42

Чому МВФ відмовився співпрацювати з Україною на попередніх домовленостях

Чому МВФ відмовився співпрацювати з Україною на попередніх домовленостях
МВФ отримує багато заявок на програму швидкого фінансування через Covid-19. Фото: pixabay.com

Головні причини відмови Міжнародного валютного фонду в трирічній програмі, а зосередження на 18-місячній - економічна криза та пандемія коронавірусу.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна виконала необхідні умови для отримання траншу. Однак в МВФ кажуть, що зараз програму EFF не відкривають ні для кого, пише "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін чекає на перший транш від МВФ вже наступного тижня

"Фонд пояснює, що Україна в економічній кризі, а тому ми не можемо спланувати програму на 3 роки. Це був єдиний аргумент. Ми довго боролися за EFF, оскільки пройшли по ній 99% шляху. Для нас це була досить несподівана історія", - наголосив Марченко.

Додав, що МВФ отримує багато заявок на програму швидкого фінансування через Covid-19.

7 травня МВФ відмовив Україні у 3-річній програмі. Замість неї готовий зосередитися на 18-місячній програмі. Україна очікує, що МВФ ухвалить програму в розмірі $5 млрд 5 червня. Перший транш надійде наступного дня. Раніше розраховували отримати $8 млрд протягом 3 років. Перший транш чекали у розмірі $3,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Чому МВФ відмовився співпрацювати з Україною на попередніх домовленостях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі