четвер, 23 лютого 2012 15:27

Цього року перед Україною постануть нові економічні ризики - експерт

Цього року перед Україною постануть нові економічні ризики - експерт

У 2012 році економіка України може зіткнутися з новими внутрішніми і зовнішніми ризиками.

Таку думку під час прес-конференції висловив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.

За його словами, найбільш значимими внутрішніми факторами ризику є проблеми з НАК "Нафтогаз України" і суттєва фіскальна диспропорція в секторі управління.

"Є серйозні проблеми, пов'язані з політичними обмеженнями для введення більш жорстких заходів фіскальної політики. Внутрішні ризики - це є недостатній розвиток вітчизняного виробництва товарів широкого споживання, слабкий банківський сектор і можливе уповільнення темпів зростання по сільському господарству", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

Серед зовнішніх викликів Устенко назвав уповільнення темпів економічного зростання в країнах, що є найбільшими торговельними партнерами України, погіршення ситуації з цінами на світових ринках сировини, подорожчання енергоносіїв та складності із залученням зовнішнього фінансування.

"Нестабільність в регіоні Близького Сходу та Північної Африки теж досить негативно позначиться як фактор ризику на українській економіці за рахунок зниження попиту в цьому регіоні", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Цього року перед Україною постануть нові економічні ризики - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі