вівторок, 14 липня 2020 09:53

Ціни на яблука б'ють рекорди

Ціни на яблука б'ють рекорди
Рік тому перший врожай яблук фермери продавали не дорожче 15 грн/кг, тепер по 20-25 грн/кгpixabay.com

В Україні почався сезон яблук. Цього року із затримкою на 10 днів. Перші яблука Білий налив та Ерлі Женева продавці найбільшого у Західній Україні гуртового ринку "Шувар" пропонують по 15-25 грн/кг в залежності від калібру.

Особливістю поточного сезону є не тільки пізній старт, а й рекордно високі ціни на перші яблука. Рік тому перший врожай фермери продавали не дорожче 15 грн/кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта відчутно подорожчала

"Для високих цін на старті є кілька причин. По-перше, сезон розпочався без перехідних запасів тогорічного яблука, воно закінчилось ще місяць тому й останню партію врожаю 2019 року виробники продавали по 25-35 грн/кг - рекорд для яблука за всі роки незалежності нашої країни. По-друге, на ринку фруктів конкуренція цього року значно слабкіша, ніж попередніх років. Сезон кісточкових затягується, врожай цих фруктів і ягід в нашій країні та країнах Європи не найкращий, тому ціни доволі високі. У порівнянні із вартістю абрикосів 35-40 грн/кг ціни на перші яблука виглядають доволі привабливими", - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту "Аналітика" ОРСП "Шувар".

В Україні у продаж надійшли перші нинішнього сезону партії вітчизняних динь. Початок сезону баштанних затримали несприятливі погодні умови цьогорічної весни.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на яблука б'ють рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі