понеділок, 25 липня 2011 10:20

Ціни на нафту знижуються після новин зі США

Ціни на нафту знижуються після новин зі США

Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на відсутності прогресу в переговорах щодо ліміту держборгу США, свідчать дані торгів.

Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 8:40 знизилася на $ 1,060, або на 1,06% - до $ 98,810 за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на $ 0,79, або на 0,67% - до $ 117,880 за барель.

США 16 травня подолали чергову стелю держборгу, визначену конгресом в минулому році в $ 14,3 трлн. У адміністрації є близько тижня, щоб уникнути технічного дефолту, який може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на $ 2,4 трлн. За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, за прогнозами, становитиме близько $ 1,5 трлн.

До того, як ринки дізналися про перебіг переговорів з питань держборгу США, нафта росла на триваючому з минулого четверга оптимізмі інвесторів після інформації про те, що лідери країн єврозони за підсумками позачергового саміту в Брюсселі оголосили про виділення в цілому 159 млрд євро подальшої допомоги обтяженої боргами Греції.

Таким чином, 110-мільярдний пакет допомоги Греції, схвалений у травні минулого року, збільшується більш ніж удвічі. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду, а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту знижуються після новин зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі