вівторок, 27 січня 2015 13:18

Ціна нафти може впасти до $30 за барель – глава Goldman Sachs

Ціна нафти може впасти до $30 за барель – глава Goldman Sachs
Фото: topnews.ru

Ціни на нафту продовжать падіння і можуть опуститися до 30 доларів за барель. Таку думку висловив голова Goldman Sachs Group Inc. Гері Кон, пише РБК із посиланням на Bloomberg.

"Нас, імовірно, очікує перспектива низьких цін на довгий час", - заявив колишній нафтотрейдер, який став інвестиційним банкіром.

На торгах лондонської біржі ICE березневі ф'ючерси на постачання нафти марки Brent 27 січня опустилися нижче 48 дол. за бар. і продовжили зниження. На 10:25 за Києвом вартість становила $47,71 за бар, але через 10 хвилин відскочила до $48,02.

Нагадаємо, що з червня 2014 року нафта подешевшала майже на 60%. Члени ОПЕК відмовилися знижувати рівень видобутку при тому, що США різко наростили темпи видобутку до максимуму за останні 30 років.

За кілька годин до Кона генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі заявив, що через три-чотири роки ціни на нафту можуть піднятися до 200 дол. за бар., якщо компанії перестануть інвестувати у видобуток.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти може впасти до $30 за барель – глава Goldman Sachs». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі