вівторок, 27 листопада 2018 16:25

Чи буде дефіцит бензину через воєнний стан

Чи буде дефіцит бензину через воєнний стан
На вартість бензину впливає ціна нафти та курс долара. Фото: Укрінформ

В Україні є потенціал до здешевлення бензину близько на 2 грн. Водночас мережі можуть скористатися ситуацією навколо воєнного стану і не знижувати ціни.

"Через падіння ціни на нафту у світі є хороший потенціал для здешевлення бензину. Щоправда учасники ринку поки не поспішають знижувати ціни. Сподіваюся, що вони не будуть спекулювати воєнним станом: мовляв, раз так, то знижувати взагалі не потрібно", - пояснює директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, пише "112 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіциту не буде: Держрезерв пообіцяв заправкам бензин

За його словами, поки ажіотажу на покупку бензину немає. Адже його потрібно десь зберігати. Звичайний громадяни не може закупити десяток каністр про запас.

"Крім котирувань нафти, серйозний вплив на ціну бензину надає долар. Щоб нівелювати наявний потенціал зниження ціни, зростання курсу долара має скласти не менше 2 гривень. Я не вірю, що такий стрибок можливий", - говорить експерт.

В Україні стрімко подорожчав долар. Курс зріс через введення воєнного стану в Україні. В обмінниках валюту продають по 28,50-29,30 грн за дол. Водночас офіційний курс долара на 27 листопада становить 27,89 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде дефіцит бензину через воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі