вівторок, 23 липня 2013 16:09

Через тотальну корупцію земельна реформа буде приречена - Ініціативна група "Першого грудня"

Через тотальну корупцію земельна реформа буде приречена -  Ініціативна група "Першого грудня"
Ініціативна групи "Першого грудня" проти проведення земельної реформи зараз. Фото: obozrevatel.com

У нинішній ситуації недовіри до влади, тотальної корупції, беззаконня, бідності людей, малопоінформованості селян і відсутності незалежної судової гілки проведення земельної реформи без контролю громадськості, введення ринку земель та відчуження прав на землю є неприпустимими.

Про це йдеться у оприлюдненій сьогодні на прес-конференції позиції Ініціативної групи "Першого грудня".

Єдиним, справедливим і прийнятним виходом у вирішенні комплексу справ, які стосуються землі, ініціативна група назвала стійкий загальнонаціональний консенсус, що повинен бути досягнутий звичайними громадянами, а не лише державними чинниками, політикумом і бізнесом.

Ініціативна група висловила переконання в необхідності масштабної домовленості про перспективу.

"Справедлива рента для селян, підтримка фермерів, недопущення монополізації і водночас відсутність зайвого втручання держави у діяльність середнього і великого капіталу - це головна формула, яка здатна забезпечити гармонійний розвиток земельно-аграрних відносин", - зазначено у повідомленні.

Громадськість, на переконання ініціативної групи, має висловити позицію стосовно таких принципових елементів реформи, як забезпечення підтримки середнього і дрібного підприємництва, ролі та функцій держави як гаранта гармонійного розвитку земельних відносин, форми залучення і доступу капіталу, а також висловити вимогу стосовно інвентаризації українських земель як передумову будь-яким діям і рішенням.

"Повноцінне і грамотне здійснення земельної реформи в інтересах усіх громадян має відбуватися одночасно з реформою місцевого самоврядування та регіонального розвитку. Україні слід готуватися до поширення субурбанізованого способу життя і поселення, а отже, держава має орієнтуватися на те, щоб сільська структура ставала зручною і комфортною для проживання людей", - сказано в позиції.

Суспільство має поставити перед державною владою вимогу сформувати цілісну стратегію земельного устрою на десятиліття вперед, щоб дати фахову і далекоглядну відповідь на такі стратегічні завдання, як можлива консервація земель, біологізація ґрунтів, реалізація принципів сталого землеробства, застосування екологічних технологій виробництва і водночас нарощування сільськогосподарських потужностей, підсумувала ініціативна група.

Зараз ви читаєте новину «Через тотальну корупцію земельна реформа буде приречена - Ініціативна група "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі