вівторок, 15 березня 2011 12:03

Через події в Японії валиться український ринок акцій

Через події в Японії валиться український ринок акцій

Український ринок акцій у вівторок продовжив різке зниження за найбільш ліквідними паперами, відкрившись "гепом" вниз через погіршення ситуації на АЕС в японській префектурі Фукусіма.

За перші п'ять хвилин торгів індекс "Української біржі" (УБ) упав на 1,84% - до 2554,27 пункта, індекс ПФТС - на 0,37%, до 1032,22 пункта.

Як повідомила фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, ринок продовжує перебувати під тиском ситуації в Японії, зокрема, наслідків пожежі на АЕС, що стала наслідком землетрусу. На тлі цих подій японський індекс Nikkei впав під час азіатської сесії більш ніж на 10%, зниженням відкрилися європейські майданчики.

За словами аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, торговельна активність на українських біржах вранці тримається на середньому рівні, найбільш активні продажі - в гірничо-металургійному секторі.

На УБ в лідерах зниження опинилися акції Авдіївського коксохімічного заводу (-3,89%), Єнакіївського метзаводу (-2,87%) і Райффайзен Банку Аваль (-2,82%).

За прогнозами Іванишина, протягом торговельної сесії вітчизняний ринок стабілізується на досягнутих мінімумах, при цьому можливі спроби викупу найбільш просівших паперів, що буде формувати технічний відкат після різкого зниження на відкритті ринку.

Аналітик нагадав, що у вівторок відбудеться засідання ФРС США, за підсумками якого, ймовірно, буде ухвалено рішення про збереження без змін колишнього курсу кредитно-грошової політики, а також базової процентної ставки, строків та обсягів програми викупу активів за програмою QE2.

Зараз ви читаєте новину «Через події в Японії валиться український ринок акцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі