середа, 04 травня 2022 04:08

Через декілька днів дефіциту пального в Україні не буде - Корнієнко

Через декілька днів дефіциту пального в Україні не буде - Корнієнко
Повідомили, коли буде ліквідований дефіцит палива. Фото: Еспресо

В Україні через кілька днів уже не буде бракувати пального.

Ціни зміняться, однак можливість придбати пальне для автотранспорту буде, заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ"

"Ми багато працюємо з Урядом та всі бачили рішення, яке дозволило перезапустити процес щодо дефіциту палива", — сказав Корнієнко.

На початку воєнного стану в Україні ухвалили потужну податкову й митну реформу і звільнили від митних зборів більшість груп товарів, змогли дати такі умови, що частина бізнесу може працювати фактично на єдиному податку у 2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку розповіли про рівень інфляції та ціни до кінця року

"Звичайно, є нюанси — великому бізнесові на це важче буде перейти, але для більшості бізнесу — ця система підходить. Треба розуміти, що ці процеси пов'язані із залученням фінансування від наших партнерів. І Верховна Рада України бере у цьому участь", — підсумував перший заступник голови ВР.

КМУ продовжив термін дії граничного рівня надбавки на продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість. Він діятиме на весь період воєнного стану та на три місяці після його припинення чи скасування.

Таким чином, з урахуванням максимальної націнки гранична вартість дизпалива не має перевищувати 40,66 грн/л, бензинів – 36,05 грн. За останніми розрахунками Мінекономіки на 22 квітня, середня ціна літра дизпалива становить 33,66 грн, а бензинів – 29,55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Через декілька днів дефіциту пального в Україні не буде - Корнієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі