пʼятниця, 13 лютого 2015 10:10

Центробанк Росії готується до відключення SWIFT

Центробанк Росії готується до відключення SWIFT
Фото: newsru.ua

Центральний банк РФ підключив 91 банк до внутрішньоросійської системи міжбанківських переказів, щоб уникнути колапсу в разі відключення від міжнародної системи міжбанківських переказів SWIFT.

Про це повідомив один з учасників зустрічі керівництва Центробанку з банкірами, пишуть "РИА Новости".

Восени минулого року виникла загроза відключення російських банків від системи SWIFT, через яку проходять платіжні доручення більш ніж на 6 трильйонів доларів, і якою користуються більше 10 тисяч фінансових організацій в 210 країнах.

У свою чергу Центробанк РФ заявив, що з грудня запустив місцевий аналог SWIFT, зазначивши, що це дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії.

Як відомо, з ініціативою про виключення Росії із SWIFT влітку 2014 року виступила Велика Британія. Така вимога міститься також в одній із резолюцій Європарламенту.

Думки фінансистів, банкірів, аналітиків про те, що буде з Росією при відключенні від міжбанківської системи обміну інформацією однозначні - хаос, колапс, падіння економіки.

Зараз ви читаєте новину «Центробанк Росії готується до відключення SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі