четвер, 18 лютого 2021 12:33

Частина ФОПів може позбутись податкових боргів: як це зробити

Частина ФОПів може позбутись податкових боргів: як це зробити
Самозайнятим особам додатково слід знятися з обліку платника ЕСВ. Фото: pixabay

До 1 березня ФОПи, які довго не працювали і не отримували доходу, можуть позбутися заборгованості щодо соціальних внесків.

Це стосується тих, хто оформлений на загальній системі оподаткування, передає tsn.ua.

Щоб погасити борги потрібно:

- до 1 березня подати до Державного реєстратора заяву про припинення підприємницької діяльності. Це можна зробити за допомогою порталу "Дія";

- звернутися до податкової за списанням заборгованості з Єдиного соціального внеску та показати звітність про нульовий дохід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче оподаткувати додаткові доходи українців

Самозайнятим особам додатково слід знятися з обліку платника ЄСВ. Це можна зробити через електронний кабінет платника податків.

Відмовити у списанні боргів можуть, якщо підприємець отримував дохід, не надавав звітність або не подав заяву про припинення підприємницької діяльності.

Для роботодавців хочуть створити додаткові норми, які змусять їх оформлювати трудові відносини "по-білому". Серед вимог - не укладати з найманими працівниками договори як із фізособами-підприємцями.

Зараз ви читаєте новину «Частина ФОПів може позбутись податкових боргів: як це зробити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі