вівторок, 28 травня 2019 11:56

Боротьбою за "зелені" тарифи для домашніх СЕС намагаються відстрочити енергореформи - депутат

Боротьбою за "зелені" тарифи для домашніх СЕС намагаються відстрочити енергореформи - депутат
Нардеп Сергій Сажко заявив, що депутати під виглядом боротьби за права домогосподарств намагаються скасувати енергореформу. Фото: Уніан

У Верховній Раді блокують повернення "зелених" тарифів для домогосподарств на СЕС, але проштовхують ініціативу відкласти запуск нового ринку електроенергії. Про це заявив народний депутат Сергій Сажко на своїй сторінці у Фейсбук.

"У п'ятницю зареєстрував в законопроект "Про внесення змін до статті 9-1 Закону України "Про альтернативні джерела енергії", який дозволить відновити справедливість і повернути "зелені" тарифи приватним домогосподарствам на СЕС, потужність яких не перевищує 30 кВт. Але замість того, що розглянути його, до порядку денного ВР в обхід профільного комітету вноситься законопроект нібито про альтернативні джерела енергії, але насправді про перенесення термінів запуску ринку електроенергії", - написав депутат.

Сергій Сажко вважає, що таким чином депутати під виглядом боротьби за права домогосподарств намагаються скасувати енергореформу, і вимагає провести відкриту дискусію з цих питань.

"Я вимагаю, щоб мій законопроект був розглянутий на комітеті! Я вимагаю, щоб в комітеті була проведена відкрита дискусія як про зелені тарифи для домогосподарств, так і про майбутнє реформи!", - написав Сажко.

Законопроект Сергія Сажко "Про внесення змін до статті 9-1 Закону України "Про альтернативні джерела енергії" (реєстр.№ 10318-2) не включений до порядку денного засідання Верховної Ради 28 травня. Зате в порядку денному є законопроект "Про внесення змін до статтю 9-1 Закону України "Про альтернативні джерела енергії" і "Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок електроенергії" (рег. № 10318, автори Добродомов, Підлісецький), що пропонує перенести старт запуску ринку електроенергії з 1 липня на 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Боротьбою за "зелені" тарифи для домашніх СЕС намагаються відстрочити енергореформи - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі