пʼятниця, 18 листопада 2011 10:47

Бойко вирішив приєднати "Газ України" до "Нафтогазу"

Бойко вирішив приєднати "Газ України" до "Нафтогазу"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило приєднати дочірню компанію (ДК) "Газ України" до Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Відповідна інформація опудлікована в газеті "Урядовий кур'єр".

Рішення міністерства закріплено наказом № 656 від 27 жовтня.

"Газ України" ... повідомляє про припинення своєї діяльності та приєднання до правонаступників: НАК "Нафтогаз України" і дочірнього підприємства "Будівельник" НАК "Нафтогаз України", - зазначено в повідомленні.

Претензії кредиторів приймаються до 20 січня 2012 року.

Нагадаємо, 17 листопада Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) скоротила річний обсяг постачання газу за нерегульованим тарифом для ДК "Газ України" з 23,5 млрд куб м до 17 млрд куб м. У той же час обсяги поставки газу за нерегульованим тарифом для НАК "Нафтогаз України" було збільшено з 5,4 млрд куб. м до 11,9 млрд куб. м.

Раніше "Нафтогаз України" переуклав на себе всі договори на поставку природного газу з підприємствами з газопостачання та газифікації (облгазами) та підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які раніше були оформлені на "дочку" "Газ Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" володіє двома яхтами на $ 1 мільйон - ЗМІ

Держхолдинг зараз також проводить кампанію з укладання договорів на поставку газу з промисловими підприємствами, які раніше співпрацювали з ДК "Газ України".

За даними видання "Дзеркало тижня. Україна" (zn.ua), правління НАК "Нафтогаз України" на засіданні 26 серпня 2011 вирішило передати функції із продажу газу від ДК "Газ України" до "Нафтогазу". На думку правління НАК, передача функцій реалізації природного газу дозволить уникнути дублювання функцій, а також значно покращить розрахунки за реалізований природний газ.

Зараз ви читаєте новину «Бойко вирішив приєднати "Газ України" до "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі