четвер, 19 липня 2018 09:01

Бізнесмени варті високої зарплатні - Омелян

Бізнесмени варті високої зарплатні - Омелян
Омелян вважає, що високі зарплати співробітникам держкомпаній виправдані.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що високі зарплати співробітникам держкомпаній виправдані. Нові керівники з бізнесу своїми діями допомагають заощадити державі великі суми грошей і робити занепалі держпідприємства прибутковими.

Про це чиновник заявив у коментарі "112 Україна".

"Якщо ми хочемо, щоб усі державні компанії були не банкрутами, а успішними процвітаючими підприємствами, ми зобов'язані запросити до їх керівництва людей з ринку. Тобто людей, які або вже створили свої компанії, або мають необхідний досвід та прозору бізнес-репутацію. Вони будуть готові піти до державних компаній, щоб вивести їх із бруду, тільки за умови гідної зарплати", - сказав Омелян.

За словами міністра, для системних змін управління державними компаніями потрібно наймати таких людей на ринкових умовах. Саме вони нестимуть повну відповідальність за свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян анонсував масштабну ревізію літаків

"Коли ми говоримо про Укрпошту, це було хронічно збиткове, безперспективне підприємство. Кілька років тому взагалі думали закрити. Зараз це підприємство динамічне. Завдяки керівництву Укрпошти на тендерах ProZorro зекономлено півмільярда гривень. В Адміністрації морських портів України призначено нового керівника. Він отримує ринкову зарплату. Перші два тендери економлять 400 млн грн. Тому коли ми говоримо, що він отримуватиме зарплату в розмірі 5, 10 або 20 млн на рік, а буде економити державі сотні мільйонів, то це виправдана зарплата", - підсумував Омелян.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський подав у відставку. Смілянський поставив перед Кабінетом міністрів умови - якщо вони будуть виконані, гендиректор національного поштового оператора продовжить роботу.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени варті високої зарплатні - Омелян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі