середа, 17 травня 2017 13:06

Бізнесмени не зможуть відмовитися від забороненої російської програми - СБУ

Бізнесмени не зможуть відмовитися від забороненої російської програми - СБУ
СБУ заявила, що в не можу змусити бізнесменів відмовитися від російських програм. Фото:blogger

Служба безпеки України заявила, що не взмозі змусити приватний сектор відмовитися від забороненої в Україні програми 1С. Причиною стало те, що всі оновлення у бізнесі надходять через російські сервери.

Фірма 1С - російська компанія, яка спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробленні комп'ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення.

"Ми понад рік попереджали щодо небезпеки надання персональних даних російським соцмережам. А програма 1С - це монополіст ринку. Бізнесу буде незручно переходити на інші програми. Всі оновлення йдуть через російські сервери. Зібрані дані можуть використати для підриву української економіки. Для державних компаній її використання неприпустиме. Але ми не можемо змусити приватний сектор відмовитись", - зауважила представниця СБУ Юлія Лапутіна під час круглого столу щодо запроваджених Радою нацбезпеки і оборони санкцій, передає "Громадське.ua".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ВКонтакте", "Одноклассники" та "Яндекс" заблокують - указ Порошенка

Лапутіна відзначила, що нині усі державні підприємства використовують цю програму.

Керівництво компанії 1С заявило, що програма працюватиме і надалі у своєму режимі.

Вчора Порошенко підписав указ про заборону соцмереж та заблокування доступу до усіх російських сервісів. Відсьогодні він набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени не зможуть відмовитися від забороненої російської програми - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі