четвер, 04 жовтня 2012 11:23

Бізнес Клюєва знову отримав державну підтримку

За повідомленням сайту "Наші гроші", структури близькі до секретаря РНБОУ Андрія Клюєва, починаючи з квітня 2011 року отримали держзамовлень на 283,45 млн. грн.

Так, ДП "НЕК "Укренерго" 13 липня за результатами тендерів уклала низку угод на проектувальні та будівельно-монтажні роботи по лініям електропередач на Західній Україні, під Києвом, а також в Запорізькій і Донецькій областях на загальну суму 168,61 млн грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Видання зазначає, що спецвипуск "ВДЗ" №84/5, в якому було опубліковано дані про ці тендери, з'явився на сайті "Віснику" після журналістського звернення до Мінекономіки з проханням пояснити причину відсутності кількох спецвипусків. В міністерстві пояснили проблему технічними збоями і інформація була оприлюднена.

За даними журналістів "Наші гроші", компанія "Зв'язоктехсервіс" має засновниками Олега Семенко, ТОВ "Енерговугіллявидобування" і ТОВ "Де Санктіс-Інвест". Остання компанія пов'язана з бізнес-групою секретаря РНБОУ Андрія Клюєва "Актів Солар", яка займається будівництвом сонячних електростанцій на півдні Україні, та будівельною фірмою "Розвиток", яку контролює син прем'єр-міністра Олексій Азаров. "Зв'язоктехсервіс" почав вигравати державні тендери в квітні 2011 року.

Нагадаємо, що за даними видання "Українська правда" Державний Ощадбанк у 2011 році виділив 2,6 млрд грн інвестицій на компанії Activ Solar, яку пов'язують насамперед з назвою австрійської компанії Activ Solar. Яку, у свою чергу, пов'язують з братами Андрієм та Сергієм Клюєвими.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес Клюєва знову отримав державну підтримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі