пʼятниця, 22 березня 2024 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Били всім, що є під рукою" - в Укренерго оцінили масштаби російської атаки

"Били всім, що є під рукою"  - в  Укренерго  оцінили масштаби російської атаки
Енергетики ліквідовують наслідки обстрілу. Фото: Pexels

Атака по енергетичній інфраструктурі України 22 березня була найбільшою за весь час.

Росіяни застосували комбіновані засоби ураження. Атакували різні регіони України, обстріляли теплові та гідроелектростанції, магістральні підстанції. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає Gazeta.ua.

"Масштаб атак безпрецедентний. Що її ще відрізняє від масштабних атак минулої зими - комбінований характер. Не просто застосовували крилаті ракети чи "шахеди". А саме різні засоби ураження, намагалися кинути все, що було під рукою, щоб уразити енергосистему", - сказав Кудрицький.

Найбільший масштаб пошкоджень у Харкові. Ворог цілив в різні об'єкти енергосистеми - генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

"На жаль, є обмеження енергопостачання в різних регіонах України, переважно на лівому березі Дніпра. Підкреслюю, це контрольовані обмеження, щоб система працювала цілісно. Найбільше питань щодо статусу пошкоджень ДніпроГЕС. Наразі немає жодних ризиків прориву дамби, статус пошкоджень уточнюється і буде остаточно зрозумілим за кілька годин", - зазначив Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знеструмлені ділянки Укрзалізниці, задіяли резервні схеми

Після відбою повітряних тривог почалося встановлення масштабу пошкоджень на всіх об'єктах.

"Підкреслюю, що людей і кваліфікації у нас достатньо для швидкого подолання наслідків віроломної атаки. Ще раз наголошую, енергосистема працює цілісно. Всіх споживачів, всіх українців прошу набратися терпіння і не піддаватися паніці. Це вже ставалося, енергетики працюють і роблять все можливе щоб енергопостачання у постраждалих регіонах було відновлено у найкоротші терміни", - підсумував голова Укренерго.

У ніч на 22 березня росіяни запустили по Україні 151 ракету та дрон. ППО збила 55 дронів Shahed і 37 ракет.

Постраждала енергетична інфраструктура. Майже весь Харків без світла.

Зараз ви читаєте новину «"Били всім, що є під рукою" - в Укренерго оцінили масштаби російської атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі