пʼятниця, 15 червня 2012 12:26

Без вступу до Митного союзу, Україну очікує безробіття - Симоненко

Без вступу до Митного союзу, Україну очікує безробіття - Симоненко
Петро Симоненко каже, що Україні вигідно вступити до Митного союзу. Фото: obozrevatel.com

Україна має приєднатися до Шанхайської програми співробітництва.

Про це під час прес-конференції сказав лідер Компартії Петро Симоненко.

На його думку, зразком для України має слугувати досвід братської Білорусії.

"Тут є велика користь. Кожний тверезомислячий політик, аналізуючи ситуацію відповість, що це дуже вигідно для України. Ми виходимо із економічної вигоди, визначаючи цей вектор", - каже він.

За словами Симоненка, приріст експорту української продукції в Митний союз дасть можливість отримати додатково від 4 до 8 мільярдів доларів.

"Ця програма вступу в Митний союз дасть можливість підняти машинобудування. А приріст товарообігу складе 36-40%. Машинобудування - це основа економічного розвитку кожної держави. Україна має величезний потенціал, який сьогодні знаходиться в занепаді. Якщо ми вирішимо таким чином проблему, це дасть поштовх для українського машинобудування", - зазначив депутат.

Симоненко також зазначив, що запропонована Компартією ініціатива може також дати приріст експорту продукції української металургічної промисловості на 22-42% відсотки.

"Йде падіння по зовнішньому металургічному ринку. Існує тенденція - 80% виробленого в Україні металу реалізується за межами країни. Треба змінити структуру реалізації продукції металургічної галузі на внутрішньому ринку і на ринку у рамках Митного союзу та Євразійського економічного співробітництва".

Симоненко сказав, що у випадку відмови від участі у Митному союзі, Україну очікує зниження експорту в Росію, що приведе до безробіття в країні.

"Ми знаходимося між місячним членством в ЄС і будемо пропонувати розглянути входження в Шанхайську програму розвитку співробітництва",- підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Без вступу до Митного союзу, Україну очікує безробіття - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі