четвер, 02 листопада 2017 13:54

Банківська система вийшла з кризи - НБУ

Банківська система вийшла з кризи - НБУ
Поновлення прибуткової діяльності пов'язане із позитивним фінансовим результатом банків у третьому кварталі 2017 року. Фото: zik.ua

За підсумками трьох кварталів 2017 року чистий прибуток банківської системи становить 1,41 млрд грн.

За перше півріччя цього року система демонструвала збиткову діяльність. На 1 липня чистий збиток становив 1,85 млрд грн, повідомили у прес-службі Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Fitch дав українській економіці позитивний прогноз

Експерти пояснюють, що поновлення прибуткової діяльності пов'язане із позитивним фінансовим результатом банків у третьому кварталі поточного року – 3,25 млрд грн.

Збільшенню прибутковості сектору сприяло суттєве зменшення у третьому кварталі відрахувань банками до резервів – 6,18 млрд грн. Це вдвічі менше від аналогічного показника за другий квартал поточного року.

"Іншими позитивними тенденціями третього кварталу 2017 року є зростання чистого відсоткового доходу за операціями з населенням та чистих комісійних доходів від розрахунково-касового обслуговування", - додали у прес-службі Нацбанку.

За шість місяців 2017 року чистий збиток після оподаткування банківської системи склав 1,85 млрд грн. За підсумками діяльності в січні-серпні чистий прибуток банківської системи становив 3,429 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Банківська система вийшла з кризи - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі