пʼятниця, 03 квітня 2020 12:43

Банкіри заговорили про підвищення кредитних ставок

Банкіри заговорили про підвищення кредитних ставок
Банки будуть змушені підвищити відсоткові ставки за кредитами для стабілізації системи через економічну кризу. Фото: pixabay.com

Банки будуть змушені підвищити відсоткові ставки за кредитами для стабілізації системи через економічну кризу, незважаючи на рекомендації Національного банку України (НБУ) про збереження кредитних ставок на колишньому рівні, таку думку висловили банкіри на круглому столі "Фінклубу" в Києві. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Швидше за все, ставки підвищуватимуться, оскільки прогнози, які в нас були на цей рік, що ми побачимо ставку 8%, точно буде переглянуто", - сказала голова правління Альфа-Банку Вікторія Михайле.

Вона зазначила, що на сьогодні система ліквідна, але криза – серйозна. Існує певне розбалансування серед банків, наприклад, деякі фінустанови знижують ставки за депозитами, а деякі, навпаки, їх підвищують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів, що буде з бізнесом у найближчі два місяці

"Залежно від політики кожного банку змінюватиметься система трансфертного ціноутворення, і це впливатиме на кредитну ставку", - додала Михайле.

ТАСкомбанк найближчими днями підвищуватиме кредитну ставку на 1-2%, тому що рішення про це фінустанова прийняла до виходу рекомендації НБУ, заявив заступник голови правління банку Сергій Бочаров.

"Якщо ситуація ускладнюватиметься й держава нормативно обмежить банки в підвищенні процентних ставок, а ризики зростатимуть, то, швидше за все, будемо індивідуально з клієнтами підписувати договірні відносини і проводити реструктуризацію вже на договірних відносинах", – повідомив Бочаров.

Уряд скасував частину заборон для бізнесу та розширив кількість дозволів на роботу. Дозволили продавати запчастини для транспортних засобів, зокрема для тракторів та іншої сільгосптехніки, продаж добового молодняка свійської птиці, функціонування всіх видів фінансових установ, зокрема ломбардів і кредитних спілок.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри заговорили про підвищення кредитних ставок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі