середа, 14 листопада 2012 09:19

Банкіри задоволені падінням курсу гривні

Банкіри задоволені падінням курсу гривні
Курс гривні в найближчі дні збережеться приблизно на рівні 8,3 гривні за долар, кажуть банкіри. Фото: news2000.com.ua

Курс гривні може врівноважитися на більш ослабленому, ніж зараз, рівні, вважають банкіри.

"Абсолютно правильна політика з девальвації курсу гривні. НБУ не повинен спалювати резерви. Точка рівноваги до кінця року може скласти 8,4 гривні за долар", - сказав член правління банку з іноземним капіталом.

Політику збільшення волатильності курсу гривні підтримує і заступник голови правління іншого банку з іноземним капіталом.

"Це правильний тренд на повільну девальвацію. Курс гривні в найближчі дні збережеться приблизно на рівні 8,3 гривні за долар. Плавна девальвація дозволить підтримати економіку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ підрахував, що 20% економіки України перебуває в тіні

Начальник казначейства банку з вітчизняним капіталом, у свою чергу, вважає, що курс гривні найближчим дні може досягти позначки 8,4 грн/$1 і продовжить знижуватися.

"Банки сьогодні не продають валюту в очікуванні зниження курсу гривні. Найближчий орієнтир, на який НБУ має намір вийти за курсом гривні, - 8,4 гривні за долар. До кінця року можна очікувати більш глибоку девальвацію", - сказав він.

Нагадаємо, курс гривні на міжбанківському валютному ринку у вівторок до середини торгів знизився до 8,2900 грн/$1 з 8,2275 грн/$1 за підсумками торгів у попередній робочий день. У Нацбанку вважають прийнятною річну амплітуду коливань гривні в межах 2,5%.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри задоволені падінням курсу гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі