середа, 20 березня 2013 17:28

Банк "Таврика" вирішили ліквідувати

Банк "Таврика" вирішили ліквідувати
Із завтрашнього дня в банк "Таврика" заходить ліквідатор. Фото: mycity.poltava.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг знайти інвестора для банку "Таврика" (Київ) і Національний банк України (НБУ) відкликав у цієї кредитно-фінансової установи банківську ліцензію.

"Сьогодні НБУ відкликав ліцензію. Із завтрашнього дня в банк заходить ліквідатор", - повідомили в банку "Таврика".

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб пояснили, що пропозицій від інвесторів не надійшло, і Фонд направив у Нацбанк відповідні пропозиції про врегулювання ситуації з банком шляхом виведення його з ринку.

У самому НБУ поки не змогли підтвердити прийняття такого рішення та назвати ім'я ліквідатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни з початку року задекларували понад 1,2 мільярда доходів

Нагадаємо, Національний банк України 20 листопада вніс банк "Таврика" в категорію неплатоспроможних, і Фонд гарантування внесків фізосіб ввів у банк тимчасову адміністрацію по 20 березня 2013 року.

АБ "Таврика" заснований в 1991 році. За даними банку, на 1 жовтня 2012 ніхто з його акціонерів не володів більше 10% статутного капіталу.

Згідно з даними Нацбанку, до 1 жовтня 2012 року по розміру загальних активів (4,91 млрд грн) банк "Таврика" займав 39-е місце серед 176 банків.

Зараз ви читаєте новину «Банк "Таврика" вирішили ліквідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі