вівторок, 17 лютого 2015 12:23

Яресько сподівається на транш від МВФ на початку березня

Яресько сподівається на транш від МВФ на початку березня
Фото: capital.ua

План роботи над новою програмою розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду передбачає, що у разі виконання українською стороною усіх попередніх заходів і схвалення Радою директорів Фонду, перший транш надійде до країни в перший-другий тиждень березня.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, виступаючи на 11-й інвестиційній конференції компанії Dragon Capital в Києві у вівторок.

"Загалом на 2015 рік передбачена достатня підтримка, щоб відновити довіру", - наголосила міністр.

Вона нагадала, що розмір програми на чотири роки становить близько 17,5 млрд дол., а загальний пакет допомоги з урахуванням фінансування інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів, а також з урахуванням перепрофілювання державного боргу - близько 40 млрд дол.

"Ця сума дуже складна: 40 млрд доларів. Це не фінальний обсяг", - уточнила глава Мінфіну.

Вона знову підтвердила, що одразу після схвалення Радою директорів нової програми Україна має намір розпочати консультації зі своїми кредиторами щодо перепрофілювання боргу.

Відповідаючи на запитання про єврооблігації на 3 млрд дол. з погашенням у грудні 2015 року викуплених Росією, Яресько зазначила, що ці папери є суверенним боргом.

"Усі наші кредитори є рівними. Ми говоритимемо з усіма кредиторами", - наголосила міністр.

Вона уточнила, що офіційних переговорів з Росією з цього приводу не було.

 

Зараз ви читаєте новину «Яресько сподівається на транш від МВФ на початку березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі