понеділок, 15 липня 2013 09:15

Арбузов прогнозує мільйонні надходження від "антиофшорного" закону

Арбузов прогнозує мільйонні надходження від "антиофшорного" закону
Сергій Арбузов сподівається, що через місяць Україна та Кіпр не матимуть подвійного оподаткування.

Угода з Кіпром про скасування подвійного оподаткування набуде чинності через місяць.

Такий прогноз озвучив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов в ефірі телеканалу ICTV.

"Зараз ми чекаємо підпису президента. І як тільки буде підпис, буде оброблено урядом ... Десь через місяць", - сказав Арбузов.

За його словами, завдяки цій угоді надходження від податків до державного бюджету зростуть на мільйони гривень. Арбузов підкреслив, що раніше ці суми виводилися в офшори.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла Закон "Про ратифікацію Конвенції між урядом України та урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи".

Відповідна Конвенція між урядом України та урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та попередження ухилень від сплати податків на доходи була підписана 8 листопада 2012 року у Нікосії за участю президента України Віктора Януковича і президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса.

Згідно з конвенцією, замість чинних нульових ставок дивіденди українських підприємців будуть обкладатися за ставкою від 5% до 15%. Зокрема, 5% від загальної суми дивідендів сплачує фактичний власник, який володіє не менше 20% капіталу компанії або інвестував у придбання акцій чи інших прав компанії не менше 100 тисяч євро.

Водночас дохід від акцій інших акціонерів оподатковується за ставкою 15%. Крім того, замість нульових ставок почнуть діяти 10%-ний або 5%-вий податок на роялті, 2%-ний - на дохід від боргових вимог.

Доходи від відчуження нерухомості можуть оподатковуватися згідно із законодавством договірної сторони. У свою чергу, прибуток від підприємницької діяльності оподатковується тільки в країні, в якій здійснюється така діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов прогнозує мільйонні надходження від "антиофшорного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі