середа, 17 липня 2013 12:16

Арбузов наказав припинити спекуляції на ринку зерна

Арбузов наказав припинити спекуляції на ринку зерна
Сергій Арбузов: аграріїв варто забезпечити новою сільськогосподарською технікою.

Віце-прем'єр Сергій Арбузов наказав припинити спекуляції на ринку зерна та забезпечити аграріїв новою технікою.

Про це він сказав сьогодні під час засідання Кабінету міністрів.

За його словами, саме аграрний сектор був визначений як "проривний у програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки".

"У цьому році Україна готується не лише до рекордних обсягів збору зернових (за прогнозами з регіонів - майже на 10 мільйонів тонн більше, ніж минулого року), а й активно працює над виходом на нові ринки збуту у якості впливового трейдеру, - наголосив віце-прем'єр. - На сьогодні аграрії вже зібрали дві третини ранніх зернових - понад 19,7 мільйона тонн. Такі показники забезпечені високою врожайністю, яка на 7 центнерів з гектара вища, ніж торік".

У зв'язку з цим, підкреслив Арбузов, аграріїв варто забезпечити новою сільськогосподарською технікою.

"Звертаю увагу міністра аграрної політики та продовольства на необхідність реалізації програми збільшення кількості комбайнів та іншої збиральної техніки до кінця 2014 - до кількості 75 тисяч одиниць. Необхідно активізувати інвестиційну активність в АПК. Також доручаю міністру контролювати процес впровадження та реалізації пілотних інвестиційних проектів за рахунок довгострокових пільгових державних позик", - підкреслив він.

Також завданням уряду, за словами Арбузова, є стабілізація цін на зерно.

"Ми мусимо не допустити, щоб аграрії втрачали через ринкові спекуляції. Аграрний фонд ще до початку польових робіт придбав за ринковими цінами 1 мільйон тонн пшениці врожаю 2013 року та виплатив сільгоспвиробникам за форвардними закупівлями 940 мільйонів гривень. Крім того, Державна продовольчо-зернова корпорація розпочала форвардні закупівлі кукурудзи, та спотові закупівлі ранніх зернових", - підкреслив віце-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов наказав припинити спекуляції на ринку зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі