середа, 30 березня 2011 10:30

Японці даватимуть гроші на Чорнобиль навіть після землетрусу

Японці даватимуть гроші на Чорнобиль навіть після землетрусу

Японія продовжить фінансування всіх чорнобильських проектів в Україні, незважаючи на катастрофічні наслідки землетрусу в цій країні.

Зокрема, японський уряд не відмовляється від донорського внеску до чорнобильського фонду "Укриття".

"Наша позиція залишається незмінною, ми маємо намір і надалі допомагати Україні здійснювати ці проекти. Співпраця продовжиться. Поки Японія надавала допомогу в односторонньому порядку. Тепер сподіваюся, що з Україної ми будемо обмінюватися досвідом подолання наслідків техногенних катастроф", - сказав посол Японії в Україні Тадаші Ідзава.

Дипломат додав, що, незважаючи на складний період, японські інвестори будуть продовжувати розпочаті в Україні проекти. Йдеться і про фінансування будівництва нового терміналу в аеропорту "Бориспіль".

До нових проектів інвестори з Японії ставляться обережно.

"Зараз вони придивляються до них, щоб бути впевненими у прозорості ведення бізнесу в Україні", - зазначив Ідзава.

Японія також не відмовляється зробити додатковий донорський внесок у Чорнобильський фонд "Укриття" для будівництва нової безпечної споруди над зруйнованим четвертим блоком Чорнобильської АЕС, розповів віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Хорст Райхенбах.

"Невідомою залишається конкретна сума, яку Японія збирається внести на київський конференції по Чорнобилю в квітні. Але це ж стосується й інших країн. Після подій у Японії вони аналізують ситуацію, обмірковують і виходять на конкретні рішення пізніше", - зазначив Райхенбах.

Нині Японія внесла до Чорнобильського фонду "Укриття" 45,7 млн ??євро. За актуалізованим оцінками ЄБРР, додаткова потреба для завершення будівництва нового саркофага на ЧАЕС становить 740 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Японці даватимуть гроші на Чорнобиль навіть після землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі