понеділок, 01 серпня 2011 17:02

Янукович заборонив "Нафтогазу" закуповувати нафту без тендерів

Янукович заборонив "Нафтогазу" закуповувати нафту без тендерів

Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону, що дозволяє юридичним особам з державною часткою закуповувати нафту та нафтопродукти для їх подальшого перепродажу або переробки без проведення тендерів.

Відповідний закон № 3684-VI президента 1 серпня повернувся до парламенту зі своїми пропозиціями для повторного розгляду.

Нагадаємо, закон передбачав також дозволити проводити без тендерів закупівлю послуг з переробки, виробництва, транспортування, вантажних перевезень, зберігання, зливу/наливу, інспекції кількості та якості, митно-брокерських послуг, інформаційно-аналітичних, фінансових та страховку.

Автори закону, депутати фракції Партії регіонів Ірина Горіна і фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна, в пояснювальній документації до нього стверджували, що зміни тендерного законодавства дозволять Україні повною мірою виконувати умови закупівлі на зовнішніх ринках, зокрема, азербайджанської нафти марки Azeri Light, оскільки чинне законодавство у сфері держзакупівель ускладнює ведення таких операцій.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз Україна" за давальницькою схемою переробляє нафту на потужностях Лисичанського нафтопереробного заводу (ПАТ "ЛИНИК", Луганська обл.). Держхолдинг планує переробляти на Лисичанському НПЗ 100 тис. т нафти щомісяця, в цілому за 2011 рік - до 1 млн т нафти.

З виробленими нафтопродуктами НАК має намір виходити на ринок для здійснення товарних інтервенцій.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заборонив "Нафтогазу" закуповувати нафту без тендерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі