середа, 23 жовтня 2024 00:39

Аналітики спрогнозували, що буде з євро у разі перемоги Трампа

Аналітики спрогнозували, що буде з євро у разі перемоги Трампа
Євро впаде на 10 % у разі перемоги Трампа. Фото: ukrinform

Євро може впасти на 10%, якщо президентом стане Дональд Трамп.

Сценарій, за яким республіканці виграють президентські вибори і переможуть у Конгресі, може призвести до підвищення тарифів і зниження внутрішніх податків, що стане стимулом для економіки. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта стрімко подорожчала - курс на 23 жовтня

Радикальна економічна політика Трампа, ймовірно, матиме більший вплив на Європу, яка є ключовим торгівельним партнером як США, так і Китаю.

Як зазначив у вівторок аналітик Goldman Sachs, 10% мита на весь імпорт і 20% мита на китайські товари в поєднанні зі зниженням податків можуть призвести до різкого зростання курсу долара і падіння євро на 8-10%. Євро востаннє торгувався на рівні 1,083 дол. Востаннє він торгувався нижче паритету в листопаді 2022 року.

Обидва заходи, ймовірно, призведуть до зростання інфляції, що означатиме значно вищі відсоткові ставки в США, ніж у Європі, що підвищить привабливість долара.

Зазначається, що якщо Трамп лише запровадить додаткові тарифи проти Китаю, може призвести до падіння євро приблизно на 3%.

Колишній президент США Дональд Трамп вперше випередив чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс у передвиборчих прогнозах на вибори 2024 року.

Шанси Трампа на перемогу зараз становлять 52%, тоді як у Гарріс - 42%. Раніше, з кінця серпня, прогнози показували перевагу Гарріс.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики спрогнозували, що буде з євро у разі перемоги Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі