четвер, 25 червня 2015 11:30

Американські інвестори прогнозують дефолт України у липні

Американські інвестори прогнозують дефолт України у липні
Фото: betafinance.ru

Американська інвестиційна компанія Goldman Sachs вважає, що в липні в Україні станеться дефолт.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт компанії.

Українському уряду навряд вдасться домовитися з кредиторами щодо плану реструктуризації наступного тижня і він, імовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначена виплата за борговим купоном, написав у середу аналітик компанії Ендрю Матені.

"Україна не здійснить виплату, призначену на 24 липня, і в результаті увійде у стан дефолту", – вважає він.

Кредитори, швидше за все, не приймуть запропонований Україною план реструктуризації боргу, додав Матені.

Видання нагадує, що Україна просила списати 40% загального боргу і купити її нові облігації під забезпечення майбутньої економічної діяльності.

Також Bloomberg додав, що наступного тижня міністр фінансів Наталія Яресько зустрінеться з інвесторами у Вашингтоні. Після трьох місяців переговорів кредитори все ще відмовляються від умов уряду.

Як відомо, раніше експерти МВФ прийняли попереднє рішення, згідно з яким визнали борг України перед Росією у розмірі 3 млрд дол. державним, а не приватним. Якщо рішення підтвердить виконавча рада фонду, Київ буде змушений виплатити борг у грудні.

Нагадаємо також, що МВФ продовжить фінансово допомагати Україні навіть, якщо Київ не домовиться про реструктуризацію. Правила МВФ не забороняють кредитувати країни, які не виконують зобов'язань перед приватними кредиторами, за умови, що країна обслуговує борги перед фондом і кредиторами офіційними.

Зараз ви читаєте новину «Американські інвестори прогнозують дефолт України у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі