четвер, 28 лютого 2019 16:53

Активи Газпрому арештували

Активи Газпрому арештували
28 лютого 2018-го у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. Фото: НТЦ "Психея

Нафтогаз розпочав у Люксембурзі процеси по стягненню частини боргу з російського Газпрому.

"Ми вже отримали газ на суму $2,1 мільярди. Решту стягуємо через процес примусового виконання в декількох юрисдикціях - Нідерландах, Великобританії, Швейцарії і США. Нещодавно і в Люксембурзі", - заявили у НАК "Нафтогаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз почав стягувати $2,6 млрд боргу з Газпрому

Арбітражні процеси з Газпромом 2014-2018-го - найбільші в світовій історії серед комерційних компаній за сумою претензій.

"Якби нам не вдалося б відстояти свою позицію, могли б втратити $94,7 мільярдів, або 177 тисяч гривень в перерахунку на кожну українську сім'ю. У свою чергу, ми не будемо платити цих коштів. А Газпром повинен заплатити нам $4,6 мільярдів компенсації за транзитним контрактом", - наголосили у компанії.

28 лютого 2018-го у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Активи Газпрому арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі