пʼятниця, 21 грудня 2012 14:39

"Якщо рідні брати, то треба допомагати" - Лукашенко попросив у Москви $2 мільярди

"Якщо рідні брати, то треба допомагати" - Лукашенко попросив у Москви $2 мільярди
Фото: prikol.ru

Білорусь на переговорах з російським керівництвом у Москві запросила $2 млрд кредиту.

Про це сьогодні на зустрічі у Мінську зі студентами та викладачами Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки повідомив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

"Нам треба 2 мільярди "недорогих" грошей, це комерційні кредити, щоб ми могли вкласти в модернізацію підприємств", - зазначив Лукашенко.

Президент повідомив, що дані питання обговорювалися під час його візиту в Москву 18-19 грудня.

"Вів важкі переговори в уряді Росії та з президентом Росії з багатьох питань. Там була маса питань. Тоді я сказав йому (президентові РФ): подумайте, якщо рідні брати, то треба допомагати", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія "кинула" Білорусь, вступивши до СОТ - Лукашенко

"Нам треба пару мільярдів доларів кредитів, щоб здійснити модернізацію наших підприємств. Ви можете сьогодні не давати - подумайте. Ні, кажуть (в РФ), давайте конкретний список. Ми (РФ) даємо гроші на ваші підприємства під модернізацію і створюємо спільні підприємства", - процитував президент слова російського керівництва.

"Я кажу: добре, це один напрямок. Але і для неспільних підприємств нам теж потрібен мільярд доларів", - зазначив Лукашенко.

При цьому він уточнив: "Я негативної відповіді не отримав. Навпаки, мені кажуть: ми розглянемо і в цій частині допоможемо", - заявив президент Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо рідні брати, то треба допомагати" - Лукашенко попросив у Москви $2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі