пʼятниця, 03 вересня 2021 21:10

Яким буде курс долара до кінця вересня — прогноз

Яким буде курс долара до кінця вересня — прогноз
Зміцнення гривні пов'язане зі сприятливою зовнішньоторговельної кон'юнктурою і сплатою бізнесом квартальних податків. Фото: pixabay.com

У вересні долар може торгуватися в діапазоні 26,6-27,1 грн, євро - 31,2-31,8 грн, розповів Вадим Іосуб, старший аналітик "Альпарі".

"У серпні гривня знову зміцнилася до долара - дев'ятий місяць поспіль, із грудня минулого року. Також до євро - четвертий місяць поспіль, із травня. Втім, зміцнення до долара було досить скромним. Судячи з офіційних курсів НБУ, долар за місяць знизився з 26,8867 до 26,8601 гривень (-0,1%). Курс євро випробував більш помітний тиск, він за цей же час знизився з 31,9239 до 31,6963 гривні (-0,7%)", - говорить аналітик.

При цьому від початку року долар знизився до гривні на 5%, а євро подешевшав до національної валюти на 8,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривні - 25 років: відкрили музей української валюти

"Серед валют країн колишнього СРСР гривня посідає друге місце по зміцненню до долара з початку року після вірменського драма. За зміцненням у серпні гривня посіла третє місце, пропустивши вперед молдовський лей і грузинський ларі", - зазначив Вадим Іосуб.

Зміцнення гривні багато в чому пов'язане зі сприятливою зовнішньоторговельної кон'юнктурою і сплатою бізнесом квартальних податків.

"Позитивно позначився і розподіл МВФ спеціальних прав запозичення (SDR), що дозволило наростити міжнародні резерви до $31,5 мільярдів. Це максимальне значення за дев'ять років", - додав аналітик.

Національний банк України на 3 вересня встановив курс долара на рівні 27,02 грн. Це на 2 коп. більше, ніж було вчора.

Повідомляє сайт НБУ.

Євро подорожчав на 7 коп. Коштує 32 грн.

Курс російського рубля - 37 коп.

Польський злотий подорожчав на 1 коп. - до 7,1 грн.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара до кінця вересня — прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі