середа, 13 лютого 2019 13:13

Яка зарплата світить заробітчанам у Польщі

Яка зарплата світить заробітчанам у Польщі
Торік середня зарплата у Польщі становила 4585 злотих (понад 32 тис. грн). Фото: Шопінг в Польщі

Цьогоріч зарплати у Польщі продовжать зростати через дефіцит робочої сили. Щоправда не так стрімко, як торік. У середньому виплати збільшать на 6-6,5%.

У 2018-му польські зарплати досягли максимальних значень за 10 років. Виплати підняли не тільки великі комерційні компанії, а й державний сектор. Цього року зарплати планують вирівняти для службовців приватного сектору та бюджетників, пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працездатного населення стає менше: назвали причини

На польському ринку праці близько 9,5 млн працівників. Торік у середньому вони отримували 4585 злотих (понад 32 тис. грн). Це на 7% більше, ніж у 2017-му, з урахуванням інфляції - на 5,3%.

"Польща має ознаки зниження попиту на низькокваліфіковану робочу силу. Масштабних інвестицій, які створювали б нові робочі місця, не вистачає. Це вплине на темпи зростання зарплати. Хоча залишаться компанії, які пропонуватимуть високі зарплати, щоб боротися за кращих працівників", - каже експерт польської конфедерації "Левіатан" Моніка Федорчук.

У Польщі з початку року мінімальна зарплата зросла на 150 злотих або 1115 грн. Тепер поляки отримують 2250 замість 2100 злотих.

Зараз ви читаєте новину «Яка зарплата світить заробітчанам у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі