четвер, 08 квітня 2021 14:32

Як зростатиме економіка України - прогноз Офіса президента

Як зростатиме економіка України - прогноз Офіса президента
Збільшення ВВП України у 2021 році можливе завдяки підвищенню внутрішнього споживання домогосподарств. Фото: unsplash

Економіка України зростатиме швидше прогнозованих Міжнародним валютним фондом 4%. У держбюджеті на 2021 рік заклали ріст валового внутрішнього продукту на рівні 4,2-4,3%.

Про це повідомив радник президента з питань економіки Олег Устенко.

Він зауважив, що збільшення ВВП України цьогоріч можливе завдяки підвищенню внутрішнього споживання домогосподарств через збільшення мінімальної та середньої зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 42% українців, які мають роботу, лишаються водночас бідними

З його слів, кредитний ресурс стане доступнішим, зокрема, завдяки програмі доступного кредитування "5-7-9%", іпотечному кредитуванню та зменшенню облікової ставки НБУ. На його думку, позитивний ефект для економіки дадуть інвестиції, додаткові витрати державного бюджету та покращення світової кон'юнктури.

"Тому 4 відсотки – це базовий прогноз. Але ми очікуємо, що зростання ВВП 2021 року буде більшим", – зазначив радник глави держави.

Світовий банк прогнозував, що валовий внутрішній продукт України цього року зросте на 3,8%, замість раніше прогнозованих 3%.

Зараз ви читаєте новину «Як зростатиме економіка України - прогноз Офіса президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі